המילניום השלישי הביא איתו שינויים רבים. מזה שני עשורים שאנחנו עוברים מהפכות מהירות, בעיקר בתחום התקשורת ובתחום תרבות הפנאי. תרבות העושר ותרבות הפנאי, כמו גם אופי הקנייה, קפצו כמה מדרגות, וכיום הכל נגיש יותר (קנייה מכוונת באתרים, נגישות למידע ואמצעים). תרבות הצריכה השתנתה וכשלקהל יעד אחד בעל מאפיינים ברורים יש צורך מסוים- יהיה מי שיספק לו את אותו הצורך.
אחד מאותם צרכים המאפיינים את העשור השני של המאה ה- 21 , הינו בתחום המזון ההסעדה. מסעדנים ושפים מוכרים החלו לזלוג אל המטבח הכשר. שלוש סיבות מרכזיות הביאו לשינוי המגמה:
א. הכרה בקהל היעד הדתי/ מסורתי כקהל איכותי, חשוב, גדול דיו ( 20% מהאוכלוסייה ואף יותר), וכזה שמספיק חשוב להיות game changer בסצנת המסעדות בישראל.
ב. כפועל יוצא מהסיבה הראשונה, הביקוש למסעדות כשרות עלה והתחזק מאוד, ההזדמנות הכלכלית להגדיל את נפח הלקוחות במסעדה כשרה, מאשר במסעדה ללא כשרות מגדיר פעמים רבות לבעלי המסעדות את אופייה של המסעדה.
ג. שפים מובילים בישראל שמשפיעים על דעת הקהל ועל האג'נדה הקולינרית בישראל החלו להוביל קו מקצועי ומדיניות, כי אפשר לקיים מטבח כשר ועדיין להיות טובים. מטבחי שף יכולים להיות כשרים ויצירתיים כאחד. השפים הפכו את הכשרות לאתגר ולא לנטל או למגבלה.
מסעדות יוקרה כשרות בהרצליה, תל אביב והסביבה, החלו לצוץ בעשור האחרון אחת אחרי השנייה. למעשה, החיבור של מסעדות כשרות עם מלון יוקרתי, שבו תנועה קבועה של אנשים בעלי יכולות, כמו גם קרבה ל"מותג" משרת באופן חיובי את המסעדה כמוסד קולינרי איכותי:
כאמור, תל אביב היא בירת הקולינריה הישראלית, אולם מבט קל צפונה לכיוון הרצליה, יגלה מושבה קולינרית מכובדת שתפסה מקום של כבוד בהרצליה פיתוח ובמתחם קניון ארנה והמרינה בעיר. רוב המסעדות אינן כשרות ומשרתות קהל רחב של תושבי העיר, עובדי אזור התעשייה ואורחים מבחוץ. אולם בחיפוש אחר מסעדה טובה כשרה בהרצליה נמצא את "הרברט סמואל' המצוינת.
המסעדה, בניצוחו של השף אביאל סנדרוסי, מהווה מוסד קולינרי כשר מהטובים באזור המרכז ובישראל בכלל. ביולי 2019 זכתה המסעדה בפרס יוקרתי בתחרות בינלאומית וקיבלה הכרה כמסעדת היוקרה הכשרה הטובה בעולם, המסעדה מציעה מטבח שף העושה שימוש במגוון רחב של חומרי הגלם הטובים בשוק הישראלי:
Luxury Kosher Cuisine Global Winner בתחרות The 2019 World Luxury Spa and Restaurant Awards
התחרות נערכת אחת לשנה ובוחנת את המסעדות הכשרות הטובות והמובילות בעולם.
המסעדה מאופיינת בהימצאותו של תפריט ייחודי, ובמגוון יצירתי של מנות דגים (דגי ים תיכון כמו אינטיאס ולברק), מנות בשריות מעדרי רמה"ג האיכותיים, מיומנויות בישול גבוהות (פסטות בעבודת יד, טכניקות בישול וכו'). בנוסף, יש הקפדה מרבית על השימוש בחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר שיש למטבח הישראלי להציע.
דוגמא למנות במסעדה:
יש כתובת אחת וחשובה !
מסעדת השף "הרברט סמואל', ממוקמת בתוך מלון ריץ- קרלטון היוקרתי שבמרינה בהרצליה. מתוך המסעדה נשקף נוף עוצר נשימה של הים התיכון במלוא הדרו.
כיאה למסעדת שף היא פתוחה רק בערבים בין השעות 18:30 ועד 23:00.
המקום מציע:
להזמנות התקשרו: 073-2037596