המרינה של הרצליה הוקמה בראשית שנות השמונים, במטרה להגדיל את מקומות העגינה בישראל. מהר מאוד אושרה גם תוכנית פיתוח, שאפשרה להפוך את המרינה למוקד תיירותי ומקום בילוי. קניון ארנה, הנמצא במתחם המרינה בהרצליה, הוקם בשנת 2003. הוא יושב על שטח של 106 דונם. בשנת 2013, נחנך מלון ריץ- קרלטון,הרצליה- בחלקו הדרומי של הקניון. עם הצטרפותו של המלון למתחם החלה מגמה של שינוי ייעוד שהפכה לרשמית בשנת 2017 , בה הפך המתחם ל'עירוב שימושים' שיכלול מסחר, בילוי, פנאי, תעסוקה, אולם כנסים ואירועים ומלונאות.
משנות ה-90 ועד להקמת הקניון, נהוג היה לסמן את אזור התעשייה של הרצליה פיתוח כאזור היחידי בהרצליה בו יש מקבץ מסעדות איכותיות (סבסיטיאן, עד העצם, שורי בורי וכו'). אולם, עם הקמת ה'ארנה' במרינה הרצליה, המשקל עבר לחוף הים ומסעדות רבות נפתחו, חלקן הפכו למוסדות עבור תושבי האזור ועבור התיירים הרבים שהגיעו לשטח המרינה והקניון.
בין שלל המסעדות הפזורות על חוף הרצליה, ניתן למצוא מסעדות הודיות, איטלקיות, בתי קפה וטברנות. רק קומץ מתוכן הן גם מסעדות כשרות. מבלי לפגוע באף מוסד קולינרי באזור המרינה והקניון, רוב המסעדות ובתי הקפה הינן 'לא כשרות' (פועלות בשבת, מחזיקות במטבח לא כשר וכו'), ובנוסף, חלק גדול מהמקומות נותן שרות לקהל יעד גדול ואינו בנוי או מתאים לקיום אירועים מיוחדים.
בין שלל מסעדות כשרות בהרצליה מרינה, שוכנת מסעדת "הרברט סמואל" – מסעדת שף כשרה, מעוצבת בקפידה, המספקת אוירה שקטה ונעימה – לארוחה רומנטית, או לאירוע בלתי נשכח של המשפחה או של דרגי הניהול בחברה. מחלונות המסעדה נשקף הים התיכון במלוא הדרו.
המטבח במסעדה, תחת ניצוחו של השף מור כהן, מתאפיין בשימוש חכם של חומרי גלם איכותיים, מנות יצירתיות ותפריט יין עשיר ביינות בוטיק ישראלים נבחרים.
מור למד בלונדון בביה"ס הגבוה לבישול "קורדון בלו" והתמחה במטבח שגרירות צרפת ובמסעדת מלון הריץ בלונדון. לאחר עבודה עם יונתן רושפלד במסעדת ״יבנה מונטיפיורי״, מור קודם לתפקיד סו-שף במסעדת ״הרברט סמואל תל אביב״, בה עבד מור עד ליום בו קודם לתפקיד שף ראשי של מסעדת ״הרברט סמואל״ הרצליה.
התפריט של מסעדת הרברט סמואל נבנה בקפידה והוא משלב מנות דגים ים תיכוניים (אינטיאס, לברק), מנות דגים עם נינוח רחוק (טונה, מרק דגים צרפתי- בויעבז), מנות ראשונות המבוססות על מיטב ירקות ופירות ארצנו (סלט עגבניות 'הרברט סמואל', חציל ניו מקסיקו), מנות בשר ישראלי מעדרים ברמה"ג ( סינטה, עגל חלב, צלעות טלה, שקדי עגל ) וכל זאת תוך הקפדה על אחידות, רמת צילחות גבוהה, אווירה יוקרתית ושרות מיטבי ללקוחות.
מחפשים מסעדה המשלבת מנות חכמות ויצירתיות, מטבח כשר, אווירה אקסקלוסיבית ונוף עוצר נשימה ומלא השראה?
'הרברט סמואל' במלון ריץ- קרלטון בהרצליה הינו המקום מושלם לקיום אירועים פרטיים ומשפחתיים מזוגות המציינים ימי הולדת או נישואין ועד 80 אורחים. וכן לארועים עסקיים ומפגשי חברות.
כיאה למסעדת שף המסעדה פתוחה בימי ראשון עד חמישי משעה 18:30 ועד 23:00.
המסעדה סגורה בימי שישי ושבת.
מומלץ להזמין מקום מראש.
להזמנות התקשרו: 073-2037596